Prirodna TINKTURA sa glogom za jačanje SRČANOG MIŠIĆA (RECEPT)

Kristina Malešević

24. 05. 2022. 000000 18:00

Foto: Pixabay

Ova tinktura je odlična za jačanje srčanog mišić, ali i za osobe koji već imaju problema sa pritiskom, arteriosklerozom, anginom pektoris ili kod srčanih mana i nervoze srca. Preporučujemo je i našim čitaocima kao oprobano ekifasnu terapiju prilikom osećaja nelagode, lupanja i preskakanja srca.

Pročitajte još: NAJZNAMENITIJE SRPKINJE: Za mnoge od njih niste čuli, a dugujemo im veliku zahvalnost

Tinktura efikasno utiče i na umirenje živaca, odnosno kod stresa i lošeg osećaja u grudima i srcu izazvane psihičkim problemima. Dobra je i za prevenciju za one koji trenutno nemaju nikakve simptoma, ali brinu za svoje zdravlje i žele oačati svoje srce.

Pročitajte još: Muzika tokom treninga: Da li nam zaista pomaže da vežbamo bolje?

Za pravljenje tinkture mogu se koristiti i plodovi sa listovima koji se pre potapanja u alkoholu zdrobe...

Najbolje je da sami pripremite tinkturu gloga. Za tinkturu su vam potrebni cvetovi i listovi gloga. Tinkturu je najbolje praviti sa 96% medicinskim alkoholom, ali u nedostatku istog može poslužiti i 70% alkohol. Izmerite 20 grama cvetova i listova gloga, iseckajte ih i prelijte sa 100 mililitara alkohola. Naravno ukoliko želite više tinkture srazmerno uvećajte količine. Sastojke dobro zatvorite u staklenu posudu i ostavite da odstoji tri nedelje na sobnoj temparaturi. Nakon toga procedite tinkturu koja je spremna za upotrebu. Tinktura se uzima 3 do 4 puta na dan i to 15 kapi u malo vode, pre jela na prazan stomak. 

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Važno je napomenuti da najbolje rezultate na srce i posebno na jačanje srčanog mišića ova tinktura gloga daje nakon tri meseca korišćenja. Imajte to u vidu prilikom pravljenja tinkture tako da udmah koristite meru od najmanje 300 mililitara sa 60 grama biljke kako bi imali dovoljne zalihe za duži period. Za pravljenje tinkture mogu se koristiti i plodovi sa listovima koji se pre potapanja u alkoholu zdrobe.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU