Top pet načina za potpunu promenu izgleda

Jelena Knežević

22. 05. 2022. 000000 10:00

Foto: Unsplash

Iako i dalje ima onih intervencija koje su preskupe, mnoge od njih ljudi mogu priuštiti. S druge strane, jeftinija cena može ukazivati na to da nešto nije kako treba – ili nestručna osoba koja obavlja zahvat, ili loši materijali koji se koriste prilikom njega. Sve u svemu, kada se pažljivo odabere mesto gde se ulepšavati, evo koji su to top pet predlozi kojima se izgled menja drastično nabolje.

1. Fasete za zube – rešenje za holivudski osmeh preko noći

Izlišno je govoriti koliko osmeh utiče na celokupan izgled. On takođe govori o tome koliko osoba vodi računa o zdravlju i nezi zuba. Postoje slučajevi kada to nije dovoljno da bi zubi bili blistavi i savršenog oblika. Tada postoji rešenje koje ne zahteva mnogo vremena i brojne odlaske stomatologu – fasete za zube, koje su najuspešnije rešenje za sitne nedostatke koji se tiču oblika i boje zuba.

2. Estetska hirurgija u Beogradu – najveći broj estetskih intervencija na jednom mestu

Kada je u pitanju estetska hirurgija Beograd je svakako mesto u kome se mogu uraditi sve zamišljene intervencije kojima će se ostvariti željeni izgled određenih delova tela. Najpopularnija reč plastične hirurgije jeste lifting, što predstavlja zatezanje lica, vrata, čela, kao i podizanje obrva i kapaka. Takođe, uz to idu i operacije grudi, kao i liposukcija i korekcije na licu. Kao i kod svih operacija, bile one rutinske ili ne, treba da postoje jasne indikacije za njih i opravdanost, koju će potvrditi sam estetski hirurg ili psiholog.

3. Kozmetički tretmani lica

Za one koji nisu baš pristalice plastične hirurgije, ili se plaše odlaska pod nož zarad lepote, postoji niz tretmana koji nisu tako invazivni i obavljaju se u kozmetičkim salonima. Hijaluron je dominantan u mnogima od njih, jer se koristi za korekciju bora, usana, pa čak i nosa. Hijaluron je neprikosnoven u tretmanima podmlađivanja, jer ne samo da trenutno rešava problem, već i podstiče stvaranje kolagena koji kožu čini elastičnijom i svežijom.

4. Redovni treninzi

Osim što je fizička aktivnost dobra za zdravlje, ona i te kako utiče i na sam izgled. Odlasci u teretanu su, srećom, u poslednje vreme postali trend, te sada mnogi tamo idu da neguju ili ostvare vitku liniju. Međutim, nije to jedini način da redovno trenirate. Sa lepim vremenom preporučuje se i više aktivnosti i vežbe napolju, te brze, duge šetnje i vežbanje u otvorenim teretanama mogu biti dobar način za fit izgled.

5. Modni aksesoari - satovi i nakit kao završni detalji koji ulepšavaju izgled

Na kraju, tu je i stil oblačenja koji celom izgledu daju završni pečat. Garderoba ne mora uvek biti skupa da bi se postigao privlačan izgled, ali postoje neki aksesoari, kao što su satovi, koji mogu biti skuplji detalji kojima se postiže dodatni efekat. To važi i za nakit, koji je pripadnicama ženskog pola naročito važan, te je neizostavan ukoliko žele kompletan izgled koji neće ostati nezapažen.