Lovorov list za brži rast kose, svilenkast sjaj i protiv peruti: Tretirajte kosu ovom smesom pre pranja za fantastične rezultate (RECEPT)

Jelena Knežević

23. 05. 2022. 000000 20:30

Foto: Pixabay

U svakom kuhinjskom ormariću nalazi se lovorov list - daje posebnu aromu mnogim jelima. Osim toga, zastupljen je i u farmaceutskoj industriji, posebno pomaže kod kašlja.

Osim što je vrlo bogat antioksidantima, lovor deluje i antiseptično i antibakterijski, a koristi se i protiv gljivica. Sve češće se koristi u kozmetičkoj industriji, jer može da umiri upaljenu kožu, dobro deluje i protiv peruti, kao i gubitka kose - preporučuje se čak i za manje ogrebotine na koži, a fantastično je i za neutralizaciju neprijatnih mirisa. Ova biljka sadrži esencijalna ulja, polifenole, vitamin A, vitamin C, natrijum, gvožđe, magnezijum, antioksidanse..

Pročitajte još: Skinite PODBRADAK sa minimalnim trudom: Čak i žvakanje žvake pomaže!

Posebno će vam pomoći u borbi protiv peruti, obezbediti svilenkast sjaj i brži rast kose. Da biste kosi obezbedili potpun tretman pomešajte kokosovo ulje sa lovorom.

Sastojci:

  • 5 liski lovora
  • kašičica kokosovog ulja
  • 500 ml vode

Priprema:

  1.   Liske lovora i kokosovo ulje stavite u vodu, a potom tu smesu ostavite na ringli dok ne proključa. Potom ostavite još 5 minuta na ringli.
  2. Ostavite da se ohladi, a potom sipajte u bočicu sa raspršivačem.

Pre pranja, nanesite na kosu i dobro utrljajte. Ostavite da deluje 15-20 minuta, a potom se vratite uobičajenom načinu pranja kose.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU