Raj za nepca: Vekna sa susamom i ruzmarinom oduzima dah (RECEPT)

Nevena Todosijević

26. 05. 2022. 000000 12:30

Photo:Unsplash

Potrebno je za testo:

  • kašičica smeđeg šećera
  • 2 kesice suvog kvasca
  • 400 g integralnog pšeničnog brašna
  • 200 g kukuruznog brašna
  • 100 g polubelog 
  • pšeničnog brašna
  • 200 g belog pšeničnog brašna
  • kašičica soli
  • kašika meda
  • kašika maslinovog ulja
  • oko 500 ml mlake vode
  • 2 kašike semenki susama

Photo:Unsplash

Za premazivanje:

  • 1 jaje
  • kašika semenki susama
  • svež ruzmarin

Priprema:

PROČITAJTE JOŠ: Mesto gde se KUPAJU VILE I VEČNO VEZUJU ZALJUBLJENE: Na ovom mestu stvara se jedan od NAJVEĆIH VODOPADA u Srbiji(FOTO)

  1. U malo mlake vode otopite šećer, dodajte kvasac i ostavite na toplom dok kvasac ne počne da peni, oko 15 minuta.
  2. U velikoj posudi pomešajte sve vrste brašna, so, med, ulje i kvasac.
  3. Lagano ulivajte vodu i mešajte dok testo ne počne da se odvaja od posude.
  4. Potom ga izvadite, stavite na podlogu posutu brašnom i mesite desetak minuta.
  5. Kad postane meko i elastično, vratite ga u očišćenu i pobrašnjenu posudu, preko pospite malo brašna i prekrijte vlažnom krpom.
  6. Držite ga na toplom mestu barem sat vremena, jer treba da se udvostruči, a onda ga premestite na podlogu, polako u njega umesite semenke susama, pa ga podelite na četiri dela i oblikujte po želji.
  7. Sve delove stavite u namašćene plehove ili kalupe, premažite umućenim jajetom, pa pospite ruzmarinom i susamom.
  8. Pecite najpre 15 minuta na 250 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, a onda još pola sata na 200 stepeni.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

BONUS VIDEO: