Na vreme predupredite starenje kože na rukama: Saveti koje morate ispoštovati ako želite da vam ruke budu što duže meke i glatke

Jelena Knežević

12. 06. 2022. 000000 15:30

Foto: Pexels

Sa prolaskom godina i naša koža gubi elsatičnost i jedrinu, pa postaje suva i beživotna. Naše ruke iako nisu u fokusu sagovornika kao lice, i te kako su deo tela koji je izuzetno važan. Prema nekim ispitivanjima, čak 80% ljudi priznalo je da primeti kako izgledaju ruke druge žene kada dođu u kontakt sa njom. To znači da ruke postaju broj 1 koji zabrinjava pripadnice lepšeg pola.

Drugi podaci govore da je čak 42% odsto žena izjavilo da su već u 34. godini primetili da ruke počinju da im izgledaju staro, a 33% njih je izrazilo bojazan od toga kako će im ovaj deo tela izgledati na fotografijama.

Pročitajte još: Koja vam je omiljena boja karmina? Ruž za usne opisuje vaš karakter

Međutim, ruke se i dalje manje neguju u odnosu na ostatak tela, pogotovo lice. Međutim, potrebno je na vreme povesti računa, jer kad uočimo prve znakove starenja kože, već je kasno.

Saveti

Prva stvar o kojoj morate povesti računa jeste temperatura vode kojom perete ruke. Izbegavajte previše toplu ili hladnu vodu. Mlaka voda je idealna, a preporučuje se da koristite sapun koji sadrži veći procenat ulja.

Posle tuširanja, kada nanesete mleko na telo, obavezno namažite i ruke. Kako su pore posle kupanja otvorenije, posebno je važno da tada hidrirate kožu.

Koristite rukavice kada čistite kuću, naročito kada koristite jake hemikalije. Neki stručnjaci dele mišljenje da upravo čišćenje bez rukavica spada u jedan od najčešćih faktora koji oštećuju kožu.

Bonus video:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU