Eksplozija ukusa: Rolnice od hleba sa bananom i puterom od kikirikija

Katarina Nikolić

16. 07. 2022. 000000 11:40

Foto: Jutjub Printskrin/The Cooking Foodie

Pored hranljivosti, ovaj recept je prava eksplozija ukusa i kada ga jednom probate, verovatno ćete nastaviti da ga praktikujete ovu vrstu jela za započinjanje novog dana. Ono što je sigurno jeste da će ga deca obožavati!

Pročitajte još: Domaće meke PERECE: Iznenadite svoje najbliže ovim jednostavnim pecivom (VIDEO)

Sastojci

  • 10 kriški tost hleba
  • puter od kikirikija
  • banana, narezana
  • 3 jaja
  • 1 kašika mleka
  • ½ kašičice cimeta
  • ½ kašičice ekstrakta vanile

Priprema:

Svaku krišku hleba razvaljajte oklagijom. Pažljivo odrežite kore. Po ivici hleba namažite željenu količinu putera od kikirikija i banane i onda zarolajte. U činiji pomešajte jaja, mleko, cimet i vanilu. Svaki rolat umočite u mešavinu jaja i pržite u tiganju namazanom puterom dok obe strane ne porumene. Možete ih jesti tako, a možete dodati od gore javorov sirup ili šećer u prahu pre serviranja. 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU