Zbog čega su KESICE ČIPSA uvek POLUPRAZNE: Nije prevara, već postoje dva razloga za to

Jelena Knežević

21. 06. 2022. 000000 20:20

Foto: Unsplash

Često kada otvorimo kesicu čipsa ili drugih grickalica, deluje nam da ima više vazduha. Prvo što većina pomisli jeste da je to prevara proizvođača. Ako ste mislili da se to radi kako bi se prodalo više čipseva i istovremeno uštedelo na količini, varate se.

Proizvođači namenski ostavljaju deo prostora u ambalaži praznim. Naime, tako se naše omiljene grickalice štite od potencijalne štete prilikom transporta. Kako se prilikom premeštanja čipsa do raznih prodavnica i magacina kesice ređaju jedna na drugu, upravo taj prazan prostor ispunjen "vazduhom" štiti grickalice od prekomernog lomljenja i uništavanja.

Pročitajte još:Kako da vas ljudi VIŠE POŠTUJU: Ovih sedam trikova mogu da promene sliku o vama

S druge strane, u ambalažama se nalazi azot, a ne vazduh!

Kako kiseonik može da prouzrukuje kvarenje krompira, a vlaga da ga učini gnjecavim, kesice se pune azotom. On održava namirnicu svežom i hrskavom.

Ako ste se uplašili da je azot štetan možete biti mirni: čak 78% vazduha koji udišemo čini azot.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU