Kapreze salata i "mek end čiz"u kombinaciji - Sudar američke i italijanske kuhinje (VIDEO)

Katarina Nikolić

05. 07. 2022. 000000 14:30

Foto: Jutjub Printskrin/Tasty

Ovaj recept je namenjen za sve ljubitelje sira, jer ga ovde ima u izobilju! Pored više vrsta sira, tu su makarone - omiljeno jelo i nas odraslih, ali i dece. 

Pročitajte još: Recept za idealan letnji ručak: Rolovani patlidžan sa dve vrste sira

Sastojci:

  • makarone 455 g 
  • ¼ šolje neslanog putera 55 g 
  • ¼ šolje višenamenskog brašna 30 g 
  • 3 ½ šolje punomasnog mleka 840 ml
  • ¼ kašičice paprike
  • 1 kašičica mlevenog crnog bibera 
  • 1 kašičica soli 
  • 2 šolje bebi spanaća
  • 2 šolje iseckanog mocarela sira 200 g 
  • svež sira mocarela 225 g, 
  • 3 mala paradajza , narezana
  • 3 kašike svežeg bosiljka , seckanog

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Kuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Ocedite i prebacite u veliku činiju. Ostavite na stranu. U velikom tiganju istopite puter na laganoj vatri dok ne postane penast. Dodajte brašno i mešajte dok se potpuno ne zgusne, oko 2 minuta. Uz mešanje postepeno dodajte mleko i kuvajte dok se sos ne zgusne, oko 4 minuta. Začinite paprikom, biberom i solju. Ubacite spanać i mešajte dok se ne smanji. Dodajte 1½ šolje 150 g iseckane mocarele i mešajte dok se potpuno ne otopi. Dodajte kuvanu testeninu i promešajte da se sjedini sa sosom. Preostalom iseckanom mocarelom ravnomerno pospite testeninu, a zatim prelijte svežom mocarelom ako koristite. Po vrhu rasporedite kriške paradajza. Pecite dok ne porumeni, oko 25 minuta.
Pre serviranja pospite bosiljkom i maslinovim uljem. 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU