Tetovaža ptice ima posebno značenje: Pogledajte simboliku ovih letećih životinja (FOTO)

Isidora Čolaković

29. 06. 2022. 000000 09:40

Foto: Pexels, Piksabau

Ptice u mnogim kulturama imaju različita značenja. Uz ovaj dizajn tetovaže povezuju se značenja slobode, uzvišenosti, ali i loše sreće i smrti. U celom svetu, ptice predstavljaju najširi spektar ljudskih emocija, a svaka zemlja i kultura ima priče i mitove gde ptice igraju središnje uloge.

Mnoge vrste ptica su čest izbor ljudi kada se odluče na tetovažu. Recimo, lastavica svuda predstavlja dobar znak. NJihova pojava za mornare predstavlja znak da je kopno blizu. Zbog toga, nije slučajno što Džek Sperou, kog tumači Džoni Dep, u popularnom filmu "Pirati sa Kariba" ima istetoviranu lastavicu na podlaktici.

Za Vikinge su ptice grabljivice bile simbol osvajanja. Gavrani važe za mudre i pametne ptice, a povezuju se i sa proricanjem sudbine. U indijanskim mitovima, gavran je sveta ptica. Može biti i heroj i prevarant. Kod Arapa je loš znak.

Pročitajte još: Ko je zapravo bila KOSOVKA DEVOJKA? Priča o heroini koja je pomagala povređenim ratnicima na Kosovom polju

Sova je poznata po čarobnim i misterioznim stvarima. Zastupljena je u mnogim pričama, zato što je simbol čarobnjaka i veštica. Foto: Pixabay Ptice se često povezuju sa ženama. Golubica je simbol mlade devojke, a izraz "stara vrana" se povezuje sa namćorastim babama. Let je simbol putovanja duše u budućnost, a predstavlja i lepotu i nadu.

Osim što ima brojna značenja, tetovaže ptica izgledaju estetski lepo, tako da se često mogu videti na telima ljudi.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU