Savršeni doručak za pet minuta: Iskoristite STARI hleb i napravite savršeno mediteransko jelo

Jelena Blažić

04. 07. 2022. 000000 08:00

Foto: Unplash.com

Mnogo puta nam se dogodilo da nam ostane starog hleba. Ukoliko ne znate šta sa njim da radite, savetujemo vam da napravite doručak, poput onog iz najboljih restorana, kojim ćete oduševiti svoje najmilije. 

Pročitajte još: Ideja za doručak: Hleb od crne čokolade i banane (RECEPT)

Potrebno je:

100 gr putera ili margarina, omekšanog na sobnoj temperaturi

3 glavice belog luka

2 supene kašike maslinovog ulja

vekna hleba 400gr

2 supene kašike iseckanog peršunovog lista

po želji mocarela ili parmezan

Priprema:

Omekšajte puter ili maslac na sobnoj temperaturi, a zatim isecite čenove belog luka bez da ga ljuštite, tako da se vide njegovi vrhovi.

U pleh stavite papit za pečenje i na njega aluminijumsku foliju. Čenove belog luka poređajte i poprskajte maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni, pola sata. 

Kada se luk ohladi istisnite čenove iz ljuske i krupno naseckajte. Narendajte sir i naseckajte peršun. Pomešajte peršun, luk, sir i so sa puterom.

Isecite hleb na kriške i namažite smesom, a zatim hleb zapecite u zagrejanoj rerni 3-4 minuta.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU