Recept za brz ručak koji ne zahteva puno truda, a ukus je neverovatan

Isidora Čolaković

05. 07. 2022. 000000 11:40

Foto: Pixabay

Ukoliko razmišljate šta danas da napravite za ručak i nemate puno ideja koje su pogodne za tropske vrućine, evo jedne za vas. Ovaj recept je pogodan i za početnike u kuhinji, zasitiće celu porodicu, a ukus će biti pogodan i za one najprobirljivije. 

Potrebni sastojci:

1 pileće belo meso
1 kašika suvog začina
100 ml ulja
2 pune kašike brašna
400 gr testenine po izboru
100-200 gr svežeg spanaća
1/2 kašičice belog luka u prahu
 malo soli i bibera

Način pripreme:

Belo meso staviti u manji lonac, zatim  dodati vodu tako da meso bude potpuno u vodi. Dodati suvi začin i ostaviti da se kuva. Znaćete da je gotovo kada ubodete nožem kroz najdeblji deo tako da nož lako prolazi kroz meso. Računajte negde između 40 i 60 minuta.

Za to vreme pripremiti ulje, brašno, još jednu šerpu za sos, lonac za testeninu, oprati spanać i naseckati na rezance.

Kada je belo meso gotovo na dve ringle staviti obe šerpe, tj šerpu i lonac.

U lonac sipati vodu za testeninu, a u šerpu sipati ulje.

Kada se ulje zagrejalo, pazite da ne počne da gori. Nemojte raditi na najjačoj vatri. Dodati brašno i polako mešati dok ne dobije svetlo žutu boju, otprilike oko 5 minuta.

Kada brašno dobije žutu boju, naliti supu u kojoj se belo meso kuvalo i mešati.

Dodati beli luk, so i biber i mešati. Sos treba da je redak. Ređi od jogurta. Ukoliko nemate dovoljno supe dodajte vode.

Pročitajte još: Kako da izaberemo najukusniju dinju? Pratite četiri koraka

Sada dodati spanać i izmešati. Smanjiti vatru na laganu, od 0 do 3, na 1.

Kada u loncu voda provri dodati testeninu i kuvati 10 minuta.

Za to vreme odkostiti belo meso i iseckati na kockice.

Posle 10 minuta testeninu direktno iz lonca prebaciti u šerpu sa sosom.

Odmah zatim dodati i belo meso i sve opet promešati.

Testenina će da upije deo sosa i dodatno omekša. Poslužiti posle 10 do 15 minuta od dodavanja testenine.

Uživajte, prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU