Starenje se može USPORITI uz par jednostavnih trikova koje ćete OBOŽAVATI

Kristina Malešević

10. 07. 2022. 000000 21:00

Foto: Pixabay

Ma koliko da se mnogi ne plaše starenja, niko zasigurno nije srećan što izgleda starije i svima je stalo da izgledaju što mlađe u odnosu na svoje vršnjake. Ono što značajno utiče na naše starenje su nezdrave namirnice, odnosno ishrana puna nezdravih sastojaka, puna masti i šećera. Evo nekoliko saveta kako da se tragovi starenja i godina ne vide na vašem telu i posebno - licu.

Pročitajte još: Svete biljke koje će vas štititi ukoliko ih budete gajili u svom dvorištu: Ove 4 biljke će vam pomoći, a mogu imati i lekovito dejtvo (FOTO)

Konzumiranje narandžastog povrća

Povrće poput mrkve, batata i bundeve bogato je beta karotenom koji održava kožu elastičnom i hidratantnom i štiti od UV zračenja.

Nedovoljno proteina

Sa godinama se mišićna masa smanjuje zbog čega dolazi do povreda i bolesti pa je važno jesti dovoljno proteina kako ne bi brže starili.

Konzumiranje dovoljno vlakana

Osim proteina važno je jesti i vlakna koja poboljšavaju probavu i smanjuju rizik od bolesti što je važno za zdrav i dug život.

Pročitajte još: Najdominatnije žene rađaju se u ova ČETIRI ZNAKA: Uživaju da budu glavne u svakoj situaciji

Smanjenje šećera

Konzumiranje previše šećera povećava nivo glukoze u krvi što uzrokuje glikaciju pa dolazi do oštećenja kolagena i pojave bora na koži.

Velika količina prerađenog mesa

Često konzumiranje prerađenog mesa kao što su kobasice i slanina vrlo je nezdravo jer takva hrana povećava rizik od raka. Takođe, sadrži puno natrijuma pa prekomerno konzumiranje može uzrokovati starenje ćelija.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU