Voćni da ne može voćniji, napravite i nećete se pokajati: Kolač po specijalnom bakinom receptu (FOTO/VIDEO)

Isidora Čolaković

19. 07. 2022. 000000 08:40

Foto: Privatna arhiva

Iz bakine kuhinje nam dolazi osvežavajuć kolač. U sebi sadrži tri vrste voća, pa će biti idealan kao poslastica koja će vas osvežiti tokom vrelih letnjih dana. 

Potrebni sastojci:

Za testo:
3 jaja
100 gr šećera
100 gr griza
100 gr brašna
1 prašak za pecivo
50 ml maslinovog ulja
Za voće
300 gr šljiva
400 gr jabuka na listiće
100 gr suvog grožđa
Za preliv
300 ml mleka
1 puding po izboru
3 kašike šećera
1 vanilin šećer

Foto: Privatna arhiva

Pročitajte još: Jednostavan recept za POHOVANE NJOKE: Prilog uz svaki ručak (FOTO/VIDEO)

Način pripreme:

Tepsija treba da ima oko 24 cm.
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati griz i brašno sa praškom za pecivo prosejano. Ubaciti ulje, seckane šljive na kockice (može i drugo voće). Sve to lepo izjednačiti. 
Poređati u krug listiće jabuka da se popuni površina. Puding skuvati u mleku, dodati vanilin šećer pri kuvanju, ohladiti, pa sipati u kesu za ukrašavanje ili običnu od zamrzivača. Pa po želji  šarati po testu. Ako želite dodajte  seckane orahe odozgo. Pecite kolač na 200 stepeni oko 40-50 minuta da se lepo ispeče da ne bude gnjecav. Mora se dobro ohladiti zato što je jako mekan. Prelep tako sočan da ne može sočniji. Uživajte, prijatno!

 

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBKU