"Čudo je da uopšte mogu da govorim i da živim normalno": Zvezda "Igre prestola" progovorila o moždanom udaru

Kristina LJubisavljević

20. 07. 2022. 000000 08:20

Foto: Profimedia

Emili je sada progovorila o tome kako se susrela sa teškim zdravstvenim problemom koji je mogao da je dovede u teško i neizlečivo stanje.

- Deo mog mozga više nije upotrebljiv, čudo je da uopšte mogu da govorim i da živim potpuno normalno bez posledica - započela je priču Emili u emisiji "Sunday morning".

Sve se dogodilo 2011. godine na kada je osetila glavobolju dok je vežbala, kasnije se ispostavilo da je doživela retki oblik moždanog udara.

Pročitajte još: Jedna od najlepših žena na svetu napunila 40 godina: U životu je prošla svašta, a danas je u srećnom braku sa poznatim pevačem (FOTO)

- Trener me postavio u plank poziciju i odmah sam osetila kao da mi elastična traka steže mozak. Pokušala sam da ignorišem bol, ali jednostavno nisam mogla - govori glumica.

Nakon toga joj je pozlilo i odmah je prebačena u bolnicu, gde je utvrđeno da je pretrpela subarahnoidno krvarenje, vrstu moždanog udara, uzrokovanu krvarenjem u prostor koji okružuje mozak.

- Patila sam od stanja koje se zove afazija, što je posledica traume koju je moj mozak pretrpeo. Tražila sam od medicinskog osoblja da me puste da umrem. Moj posao, ceo moj san o tome kakav bi moj život bio, zasnovan je na govoru, na komunikaciji. Bez toga sam bila izgubljena - kaže Emili Klark.

Ipak, srećom je njeno stanje počelo da se popravlja, govor joj se polako vraćao. Sada živi normalno, a pokrenula  je i dobrotvornu organizaciju koja prikuplja novac za osobe koje su preživele povrede mozga.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU