NARODNI recept za tradicionalni PEKMEZ OD KAJSIJA (RECEPT)

Kristina Malešević

27. 07. 2022. 000000 21:00

Foto: InstagramScreenShot/sladje_od_sladje

Nema dobrih domaćih krofni, ni palačinki bez pravog, ručno pravljenog džema od kajsija po tradicionalnim receptima koji smo nasledili od naših baka...

Sastojci:

1600 grama kajsija
1 kesica gustina (fiksera za džemove)
700 grama šećera

Priprema:

Kajsije operite, izvadite koštice i isecite na polovine ili kockice. Fiksator za džemove promešajte sa šećerom, potom dodajte u voće i dobro promešajte. Možete ih izgnječiti rukama, kako bi kajsije opustile sok koji je neophodan za kuvanje.

Voćnu masu uz stalno mešanje zakuvajte na jakoj vatri.

Pročitajte još: SMOOTHIE dijeta je vaš najbolji izbor ovog leta: Za 21 dan do 7 KILOGRAMA manje

Dok kuvate, skidajte penu i odmah potom sipajte u teglice. Zatvorite ih poklopcima s navojem, okrenite naopačke i pustite da odstoje otprilike 5 minuta na poklopcu. Proces kuvanja džema traje oko 40 minuta.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU