SPOJ NAJOMILJENIJIH UKUSA: Kiflice sa pica nadevom kojim niko nije odoleo ( RECEPT)

Jelena Knežević

04. 08. 2022. 000000 08:40

Foto: Pexels

Pice i kiflice mnogima su omiljeno jelo, a spoj ova dva ukusa raspametiće vas. Mekane, vazdušaste i pune fila, dopašće se baš svakom ko ih proba.

Sastojci:

Za testo:

  • 250 m mleka
  • 1 kašika šećera
  • 30 gr kvasca
  • 500 gr brašna
  • 150 ml ulja
  • 1 jaje
  • prstohvat soli

Pročitajte još: Sačuvajte prvobitnu svežinu slatke poslastice i par dana nakon pravljenja: Na ovaj način vam se OSTACI TORTE NEĆE SUŠITI

Za nadev:

  • 100 gr šunke
  • 150 gr kačkavalja
  • origano
  • 100 gr pasiranog paradajza

Za premaz:

  • 1 jaje
  • susam

Priprema:

  1. U zagrejano mleko dodati šećer, izmrviti kvasac, pa sve izmešati i ostaviti da odstoji. U brašno dodati so, jaje, ulje i na kraju kvasac. Sve dobro zamesiti dok se ne dobije glatko testo. Ostavite da testo naraste oko sat vremena.
  2. Nakon toga ponovo premesite, pa podelite na dva dela. Oklagijom delove razvucite na krug kog ćete podeliti na 12 jednakih trouglova. Svaki od trouglova premažite ispasiranim paradajzom, dodajte iseckanu šunku, kačkavalj i origano. Poređati ih na pleh obložen papirom za pečenje. 
  3. Umućenim jajetom premažite kiflice, pa pospite susam preko njih.
  4. Rernu zagrejati na 220 stepeni i peći oko pola sata.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU