Neodoljiv kolač sa KEKSOM I KARAMEL FILOM: Bez pečenja, spreman za nekoliko minuta (RECEPT)

Jelena Knežević

05. 08. 2022. 000000 19:00

Foto: Unsplash

Ovaj kolač pravi se vrlo jednostavno i da ste početnik u kuhinji, ne možete da pogrešite. Nema pečenja, stajanja kraj frižidera, a sve sastojke sigurno već imate u kuhinji. Obradovaćete sve ukućane ovim neodoljivim receptom.

Sastojci:

  • 180 gr putera
  • 50 ml mleka
  • 350 gr kondenzovanog mleka
  • 15 komada keksa u obliku kocke
  • 80 gr čokolade za kuvanje

Pročitajte još: Sačuvajte prvobitnu svežinu slatke poslastice i par dana nakon pravljenja: Na ovaj način vam se OSTACI TORTE NEĆE SUŠITI

Priprema:

  1. Otopite puter, pa dodajte kuvano kondenzovano mleko. Mutite sve dok ne dobijete homogenu smesu. Potom ubacite tu smesu u poslastučarsku kesu sa probušenim vrhom.
  2. Na raširenoj providnoj foliji poređajte keks prethodno umočen u mleko. Ređajte u tri reda po pet komada.
  3. Preko njih stavite fil pomoću poslastičarske kese. Uzmite krajeve folije i spojite kekse u oblik trougla/piramide. Dobro zamotajte i stavite da se stegne u frižideru oko 2h.
  4. Kada se ohladi, dodajte otopljenu čokoladu.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU