Nanošenje KOREKTORA za najbolju pokrivenost podočnjaka i mrlja: Ako imate masnu kožu ovo je krajnji korak

Kristina LJubisavljević

10. 08. 2022. 000000 09:20

Foto: Profimedia

Ključno je da pronađete pravu formulu i ton za bilo koji problem koji pokušavate da sakrijete.

Nanošenje korektora

Prvo nega kože i podloga

Nanesite bilo koju hidratantnu kremu, prajmer i podlogu pre nego što posegnete za korektorom. Ako prvo nanesete puder, zamagljujete izgled nesavršenosti i verovatno nećete morati da koristite toliko korektora, a u slučaju da uopšte ne koristite puder i samo prikrivate mrlje, obavezno prvo hidrirajte kožu!

Pročitajte još: Ovo je najskuplja "kesa za smeće na svetu": Balensijagina nova tašna za jesen 2022 mnoge je šokirala, a tek cena.. (FOTO/VIDEO)

Počnite tako što ćete da izaberete pravi korektor

Pronalaženje pravog tona i prave boje je od najvećeg značaja, ostalo je do tehnike. Ukoliko želite da sakrijete podočnjake birajte boju koja je za nijansu svetlija od vaše prirodne boje kože.

Kada je u pitanju hiperpigmentacija korektori žutih tonova pomažu da se ispravi neujednačen ton. Za zrelu kožu odaberite formulu za sjaj koja će reflektovati svetlost i dodati sjaj koži, ali pazite da ne bude svetlucava, jer će se smestiti u fine linije i na kraju naglasiti ono što pokušavate da prikrijete.

Ukoliko imate masnu kožu, nakon nanošenja korektora nanesite i prozirni puder u prahu tako što ćete lagano tapkati  preko područja. Ovo pomaže da korektor ostane na mestu tokom celog dana.

BONUS VIDEO

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU