Otkrivena tajna naših baka: Uz pomoć ovog sastojka će vam čak i kuvano belo meso biti MEKANO i SOČNO

Magazin Praksa

17. 08. 2022. 000000 15:30

Foto: Pexels

Pileće belo meso idealan je izbor za zdrav ručak pun proteina. Ukoliko želite da smršate, obavezno uvrstite ovu vrstu mesa u vašu ishranu. Dok visoka količina proteina koju sadrži pomaže vašem telu da izgradi mišiće, njegova niska kaloričnost pozitivno utiče na smanjenje telesne težine.

Međutim, trebalo bi da obratite pažnju na način pripreme. Ovo meso ukoliko ga ispohujete nema iste prednosti kao i kada ga skuvate. Nema potrebe naglašavati da je kuvana varijanta mnogo zdravija, ali i bezukusnija. Problem kuvanog belog mesa je što ume da bude bezukusno ili suvo.

Pročitajte još: Ove namirnice nikako ne treba podgrevati u MIKROTALASNOJ: Štetite svom zdravlju

Mi vam sada otkrivamo kako da vam čak i skuvano belo meso bude sočno i ružičasto. Tajna je u jednom sastojku.

Reč je o luku, ali ne o bilo kom već isključivo o crvenom odnosno ljubičastom.

Foto: Pexels

Šta je potrebno da uradite?

U trenutku kada voda proključa dodajte crveni luk isečen na polovine ili četvrtine. I nemojte da skidate ljusku, ubacite luk sa njom.

Na ovaj način belo meso biće meko i sočno.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU