Ideja za ručak: Napravite POSNU PUNJENU PAPRIKU po receptu iz bakine kuhinje (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

19. 08. 2022. 000000 09:00

Foto: Youtube printscreen

Tokom Gospojinskog posta, ukoliko ste izgubili ideje šta biste ukusno mogli da pripremite za ručak, upravo iz Bakine kuhinje stiže recept koji će vam olakšati muke. Ovoga puta u pitanju su posne punjene paprike, koje do sada nismo imali prilike da vidimo na kanalu popularne baka Jele.

Pročitajte još: Oljuštite pečene paprike za MINUT: Trik koji će DOMAĆICAMA olakšati pripremu AJVARA

Potrebno je:

1 glavica crnog luka
5 čena izdrobljenog belog luka
2 šargarepe na kockice
 može se useći i jedna crvena sveža paprika
50 gr pirinča (može malo obaren)
2 rendana lrompira
1 puna kašika ajvara
suvog začina soli biber ml. paprika
200 ml kuvanog paradajza
1 paradajz za zatvaranje
1 kašika prašna
100 ml vode
ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sekan luk, šargarepu, pa kad se proprži dodati pirinač, rendan krompir,beli luk, ml. papriku , začin so i sve izjednačiti. Puniti  paprike i zatvarati kriškama paradajza.  Izmešati vodu paradajz i brašno i preliti paprike u đuveču. 

Dodati malo ulja  i odozgo na svaku papriku . Poklopiti i peći u rerni na 220 stepeni c oko 60 min. Sve povrće koje ostane stavite u šerpu nalite vodom i kuvajte oko pola sata.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU