Četiri male sobne biljke koje će ulepšati svaki enterijer, a potrebna im je minimalna nega (FOTO)

Kristina LJubisavljević

24. 08. 2022. 000000 09:20

Foto: pixabay

Kada nemate puno prostora u svom domu za velike, visoke sobne biljke, uvek možete da izaberete one manje i ukrasite enterijer zelenilom. I one imaju svoje draži. Mogu da ukrase police, stolove i razne uglove.

Pilea Peperomioides

Ove biljka je kompakta, što je čini savršenom malom biljkom. Takođe se naziva kineskom biljkom novca ili biljkom koja se obično koristi kao poklon. Za gajenje im je potrebno dobro drenirajućem, ne vole previše zalivanja, tako da je ostavite da se potpuno osuši između zalivanja. Dobro rastu na jakom, ali indirektnom svetlu. Ako ih stavite direktno na prozor, lišće bi ubrzo moglo da propadne.

Loading...

Pročitajte još: Domu unosi duh egzotike: Kako se gaji KALATEA?

Echeveria

Nosi naziv i "kamena ruža" zbog listova koji izgledaju kao da rastu u kamenu, a imaju oblik ruže.NJima nije potrebna posebna nega sve dok im ne dajete previše vode i nedovoljno svetla. Izdanci rastu sporo, ali uz malo strpljenja imaćete savršenu biljku koja će krastiti neki kutak u vašem domu. Važno je da je ne zalivate preterano, a sačekajte da se zemlja potpuno osuši između zalivanja, piše The Spruce. 

Loading...

Peperomia Caperata Roso

Ovo je višegodišnja, tropska biljka. Specifična je po svojim tamnocrvenim donjim stranama listova i teksturiranim sjajnim zelenim listovima napred. Peperomije su odlične u uslovima umerenog osvetljenja. Zalijte biljku kada se skoro osuši i neće zahtevati posebnu negu.

Loading...

Pročitajte još: Gaji se lako i štiti čoveka: IRIS je najpoznatiji cvet u mitologiji i jednostavan je za održavanje

Nervna biljka (fitonija)

Još jedna mala i slatka biljka. Biljka je koja takođe na zahteva mnogo nege. Vole dobro drenirano, vlažno tlo. Uzgajajte ih na jakom svetlu kako biste održali žive boje lišća.

Loading...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU