Kako se otarasiti TAMNIH MRLJA ispod očiju pomoću PRIRODNIH ulja

Kristina Malešević

14. 09. 2022. 000000 17:30

Foto: Pixabay

Tamne fleke ispod očiju mogu se pretvoriti u ozbiljan problem. Oni čine lice umornim i dodaju godine. Iako neki ne obraćaju pažnju na njih, najčešće ljudi žele da ih se otarase kako bi izgledali svežije i mlađe.

Pročitajte još: Crvena, žuta ili zelena: Da li znate koja PAPRIKA je zdravija?

Čak i ako dobro spavate noću, tamne fleke ispod očiju može biti posledica osetljivosti vaše kože. Postoji nekoliko prirodnih lekova za vlaženje lica, posebno područja donjeg kapka. Donosimo vam tri prirodna ulja koja ć vam pomoći sa se rešite podočnjaka.

1. Bademovo ulje

Malo bademovog ulja, koje pomaže da se oslobodite kesa ispod očiju. Bademi sadrže proteine, mononezasićene masne kiseline, nezasićene masne kiseline, vlakna, kalcijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, kalijum, vitamin E, riboflavin, tiamin, niacin i folat. Sve ove komponente deluju na poboljšanje izgleda kože i, samim tim, na smanjenje modrica ispod očiju.

Pročitajte još: MOĆAN SAVET OCA TADEJA: Kada POSTIMO, svaki dan treba obratiti pažnju na veoma BITNU STVAR

Dobro operite lice. Stavite dve do tri kapi na vrh prsta i nežno tapkajte na područje ispod očiju tako da koža dobro upije ulje.

2. Arganovo ulje

Arganovo ulje je antifungalno ulje koje sadrži antioksidante. Vlaži i omekšava kožu i kosu jer sadrži vitamin E i omega 3, 6 i 9 masne kiseline. Arganovo ulje je idealno za uklanjanje tamnih krugova ispod očiju.

Svako veče pre spavanja vrhom prsta nanesite tri kapi arganovog ulja ispod očiju. Ne zaboravite da operete lice pre nanošenja ulja. Na licu ne bi trebalo da bude prljavštine ili tragova šminke.

3. Ulje semena komorača

Pročitajte još: Kako su naše poznate ZVEZDE liniju dovele do savršenstva: DIJETE poznatih pomoću kojih su se PREPOLOVILE (JELOVNIK)

Za ovo ulje se kaže da poboljšava protok krvi i održava kožu gipkom. Ulje semena komorača sadrži proteine i vitamine A, B i C. Iako je ulje semena komorača veoma korisno, ne treba ga koristiti u velikim količinama. Može biti toksičan u slučaju predoziranja, pa ga pažljivo koristite.

Nanesite tri kapi na podočnjake vrhovima prstiju nežnim pokretima, ulje treba potpuno da se upije.
Preporučujemo korišćenje ulja semena komorača noću, do 3 puta nedeljno.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU