Napravite DOMAĆI PARADAJZ SOS: Ukusno i bez dodatog šećera i konzervansa, fantastičan dodatak mnogim jelima (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

25. 08. 2022. 000000 16:00

Foto:Jutjub/printskrin/ köyden lezzetler

Hladniji dani koji dolaze ne mogu se zamisliti bez ajvara ili domaćeg paradajz sosa. Paradajz sos obožavaju sve generacije i neizostavan je dodatak mnogim jelima. Umesto kupovnog, možete napraviti i domaći, bez konzervansa i šećera.

Bez mnogo truda, dobićete neodljiv sos i spremni dočekati zimu. Potrebna su vam tri sastojka da napunite tegle.

Sastojci:

  • 4 kg paradajza
  • 4 paprike šilje
  • 1,5 kašika soli

Pročitajte još: Za doručak, užinu i večeru: Mekane i neodoljive pogačice sa sirom i paprikom (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Paprike očistite od semenki, potom ih isecite na sitnije komade. Paradajz takođe isecite sitno.
  2. Ubacite u šerpu, posolite, promešajte i poklopite. Ostavite 2 sata na ringli.
  3. Procedite tečnost koja je ostala nakon kuvanja, pa vratite na ringlu i promešajte. Poklopite i ostavite da se kuva.
  4. Kada smesa proključa, ostavite još 15 minuta i sklonite sa šporeta.
  5. Štapnim mikserom izblendajte, a potom procedite.
  6. Potom vratite u šerpu i dodajte pola kašičice soli. Ostavite da ključa još 5 minuta.
  7. Vruć sos sipajte u tegle i zatvorite. Ostavite ih naopačke preko noći.

Celi postupak pogledajte u videu:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU