Kremasta i neodoljiva, TORTA OD PET SASTOJAKA: Savršen spoj hrskavog biskvita i kremastog fila (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

04. 09. 2022. 000000 13:30

Foto: Jutjub/printskrin/Herzhaftes essen

Ovaj kolač uspeva i početnicima u kuhinji, a najbolje od svega je što nema pečenja. Kombinacija hrskavog keksa i dva kremasta i neodoljiva fila nikog ne ostavlja ravnodušnim. Potrebno vam je svega 5 sastojaka i malo vremena da biste dobili savršen desert.

Sastojci:

  • 300 gr kondenzovanog mleka
  • 60 ml limunovog soka
  • 600 ml slatke pavlake
  • 20 gr kakao praha
  • 18 komada keksa

Pročitajte još: Po baka Jelinoj recepturi: Hrskave i mekane galeta-proje sa sirom za savršen doručak (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Mikserom podešenom na najmanjoj brzini umutite konzenzovano mleko i limunov sok. Potom, odvojeno umutite slatko pavlaku dok ne dobijete teksturu čvršćeg šlaga.
  2. Pomešajte je sa umućenim kondenzovanim mlekom i limunovim sokom. Dobro sjedinite dok ne dobijete kompaktnu smesu.
  3. Na dno pleha poređajte keks. Fil podelite u dva dela - u jednu polovinu dodajte kakao.
  4. Preko keksa nanesite beli fil i poravnajte ga uz pomoć špatule. Potom, preko njega nanesite fil sa kakaom. Potom poređajte keks odozgo.
  5. Dobjenu tortu ostavite u frižideru par sati da se stegne.

Ceo postupak možete pogledati u videu:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU