Sjajna ideja za doručak: Napravite mekane i hrskave hleb kifle po receptu baka Jele (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

05. 09. 2022. 000000 08:40

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

U koliko nemate ideju šta biste za doručak ili večeru, sjajan recept dolazi iz bakine kuhinje.

Pročitajte još: Starinski RECEPT za ZIMNICU: Omiljen je kod srpskih domaćica, a vaša trpeza će biti preukusna (VIDEO)

Potrebno je:

250 ml mleka
50 ml vode
20 gr kvasca svežeg
500 gr brašna
2 kašičica šećera
soli

Priprema:

U mlakoj vodi izmrviti kvasac, dodati 1 kašičicu šećera i ostaviti da zapeni. Mleko smlačiti sipati u vanglu, dodati kvasac kad zapeni, brašno i so i zamesiti srednje tvrdo testo. 

Pokriti da naraste 30 min. Podeliti na 2 dela. Razviti u obliku pravougaonika dužine tepsije Gornji deo iseči na trake širine prsta ne seći do kraja.  Donji deo uviti do kraja. Premazati uljem da se sečeni delovi ne spoje tokom rasta. 

Tepsiju premazati uljem i staviti  kifle hleb u pleh pokriti folijom i krpom. Odmara 20 minuta pa premazati žumancetom. Peći na 180 stepeni c oko 45 minuta. Korica hrskava sredina kao sundjer. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU