Ko će naslediti NAKIT kraljice Elizabete? NJena dragocena kolekcija je imala čak 16 tijara

Isidora Čolaković

17. 09. 2022. 000000 19:00

Foto: Profimedia

Kraljica Elizabeta je bila poznata po bisernim oogrlicama koje je nosila, međutim, pored njih ona je imala veoma bogatu kolekciju nakita.

Sastojala se od 16 tijara, 98 broševa, 46 ogrlica i 27 narukvica, napravljene od najimpresivnijeg kamenja na svvetu, ali među ovim nakitom nalazi se i prsten koji je najviše povezan sa kraljicom Elizabetom. 

Kada je nju princ Filip verio poklonio joj je upravo taj prsten. Ona ga je sa ponosom nosila i bio je njen životni saputnik. U pitanju je dijamantski prsten od 3 karata, oko koga se nalazilo još 10 malih dijamanata.

Pročitajte još: Fatalna plavuša bila je san mnogih tokom 90-ih godina, danas ima 54. i ništa se nije promenila: Evo kako danas izgleda čuvana Dona iz serije "Čuvari plaže" (FOTO)

Pored toga kračjica je bila poznata po svojim tijarama. Zanimljiva angdota koju su mnogi zaboravili je da je kraljici tijara na venčanju pukla. 

Krunski dragulji ostaju u vlasništvu monarhije, dok se očekuje da će kraljicin lični nakit biti podeljen između njene dece.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU