Voćni kolač koji se topi u ustima: Neodoljiv spoj hrskavog i kremastog ukusa (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

24. 09. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za voćni kolač koji ćete poželeti iznova da spremate. Kora posuta orasima i fil koji se topi u ustima osvojiće vas na prvi zalogaj.

Potrebno je:

  • 3  veća jaja ili 4 manja
  • 2 šolje griza
  • 2 šolje brašna
  • 1 šolja ulja
  • 1 šolja jogurta
  • 1 šolja šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna
  • 50 gr suvog grožđa
  • 1 vanilin šećer
  • šaka seckanih oraha
  • 600 gr voća (možete staviti šljive)

Priprema:

  1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno, griz, pecivo, ulje, jogurt, limun i suvo grožđe. Sipati pola u pleh prečnika 22 cm obloženog pek papirom.
  2. Polovinu šljiva poređati, a deo ostatka ubaciti ostatak testa i poravnati.
  3. Odozgo dodati drugi deo šljiva. Posuti vanilin šećer i seckane orahe.

Bonus video:


 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU