Bila je HOLIVUDSKA i BRODVEJSKA SENZACIJA: Poznata glumica preminula u snu

Jelena Blažić

12. 10. 2022. 000000 10:30

Foto: Profimedia

Anđela Lensberi, glumica koja je očarala Holivud u mladosti i muzička senzacija na Brodveju u srednjim godinama, privukla je milione obožavalaca kao udovica, pisac misterija u dugotrajnoj televizijskoj seriji „Ubistvo, ona je napisala“, umrla je u utorak u svom domu u Los Anđelesu u 96. godini.

Pročitajte još: Poznati mladi glumac doživeo je MOŽDANI UDAR u 35. godini: "Govorio se kao dete"

Deca Endžele Lensberi sa tugom objavilisu da je njihova majka preminula mirno u snu u svom domu u Los Anđelesu u utorak, 11. oktobra, samo pet dana uoči svog 97. rođendana - rekla je porodica u izjavi.

Gospođa Lensberi je bila dobitnica pet nagrada "Toni" za svoje glavne nastupe na njujorškoj sceni, od „Mame“ 1966. do „Blithe Spirit“ 2009. godine, kada je imala 83 godine, što je svedočanstvo njene izuzetne izdržljivosti. 

Ipak, pojavljivala se na Brodveju samo s vremena na vreme tokom sedmodecenijske karijere na filmu, pozorištu i televiziji, u kojoj je bilo i godina kada se činilo da joj ništa ne ide od ruke.

Pročitajte još: Megan Markl bila je u braku sa poznatim producentom: NJihova svadba trajala je ČETIRI DANA, a razišli su se iz jednog razloga (FOTO)

Lensberi je svoje pevačke veštine prenela sa Brodveja na filmsko platno u animiranom filmu "Lepotica i zver" u kom je pozajmila glas Gospođi Čajnik.Pre šest godina je na 25. godišnjicu tog filma zapevala naslovnu numeru.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU