Doručak iz snova: Pita sa mesom od domaćih razvučenih kora po baka Jelinom receptu (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

14. 10. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Pitu sa mesom svi vole, a iz bakine kuhinje stiže nam najbolji recept za ovo mnogima omiljeno jelo. 
 

Potrebno je:

  • 450 gr brašna
  • 250-300  mlake vode
  • malo soli

Nadev:

  • 400 gr mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka
  • ulje, biber so

Pročitajte još: Sjajna ideja za ručak: Napravite KUPOLE OD KARFIOLA (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Umesiti testo od brašna i vode da bude glatko .Podeliti na dva dela. Pokriti ga i ostaviti  20-30 minuta. 
  2. Raširiti stolnjak na sto, malo ga posuti brašnom, pa razvući testo oklagijom 30-40 cm i dobro ga nauljiti i utapkati rukama.
  3.  Ostaviti testo još 10 minuta da sodtoji. Ruke namazati uljem,  pa sa spoljni deo ruku šakama zavući pod testo. Podignuti uvis i malo protresti da se testo razvuče. Vratiti testo na sto i rukama razvlačiti krajeve, sve ukrug dok se ne razvuče preko celog stola. Pokidati krajeve.
  4. Na ulju propržiti seckan luk, pa dodati mleveno meso i dobro ga upržiti. Treba da bude poklopljeno bar 15 minuta. Dodati soli, bibera, može i malo mlevene paprike po želji. Rasporediti pola količine mesa na celu koru, ostaviti  2 prsta na sredini prazno. 
  5. Saviti sa jedne, pa sa druge strane u rolnicu, pa preseći razvučeni deo na sredini da se dobiju dve rolnice. Uviti u krug ili po obliku tepsije koju ste prethodno premazali uljem. Tako i drugi deo testa. Peći 30 minuta na 200 stepeni  da lepo porumeni. Pokriti krpom pečenu pitu da se malo prohladi i servirati. 


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU