Baka Jelin recept za najmekšu pogaču koju ćete probati: Osvaja na prvi zalogaj (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

21. 10. 2022. 000000 12:30

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje, stiže nam recept za najmekšu pogaču. Topi se u ustima kao pena, tako da nećete moći da odolite još jednom parčetu.


Potrebno je:

  • 400 ml mleka
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • malo soli
  • 600-650 gr brašna
  • 30 ml maslinovog ulja

Pročitajte još: Kompot od jabuka i šljiva: Poslastica koju su spremale naše bake (RECEPT)

Priprema:

  1. Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer, pa kad zapeni dodati ostatak mleka, brašno ulje i so. Potom zamesiti mekše testo.
  2. Mesiti da bude glatko pa ga ostaviti da odstoji na toplom 30 minuta.
  3. Razviti u pravougaonik debljine 2 cm, premazati maslinovim uljem  i iseći na trake za 2 prsta. Uviti svaku traku kao ružui ređati u podmazan pleh.
  4. Ostaviti da naraste, premazati žumancetom i posuti susamom. Peći na 180 stepeni oko 40 minuta.