Svetozar Cvetković ispričao kako se slagao sa LEGENDOM jugoslovenske kinematografije - "Gledao je namrgođeno na svet oko sebe"

Isidora Čolaković

14. 11. 2022. 000000 08:20

Foto: Arhiva Novosti - N. Skenderija, Printscreen/Instagram - zoran_radmilovic_

Glumac Svetozar Cvetković je istakao da Zoran Radmilović privatno nije bio vedrog duha kao što svi misle, pa je ispričao kakav je Zoran bio u privatnom životu.

- Došao sam u Atelje osamdesetih godina kad su tamo bili sve sami totemi pozorišta. Zoran Radmilović je igrao dve kultne predstave, "Kralj Ibi" i "Radovan treći". Osim što je bio neverovatan talenat i karakter, bio je i mrgud i ćutolog. Namrgođeno je gledao na život i svet oko sebe. Mira Banjac ga je zvala "klen" zato što je imao te obešene brkove. I onda bi iz te namrgođenosti i povučenosti izašao na scenu, zasmejavao ljude do suza i dobijao stotine gromoglasnih aplauza i ovacija - prisetio se Cvetković.

 

Pročitajte još: LJubavna priča kao na filmu: Željko Samardžić i njegova supruga više su od ČETIRI decenije zajedno, a pevač se zaljubio u nju na prvi pogled (FOTO)

Cvetković se setio i svojih gimnazijskih dana kada su se on i njegovo društvo iz 14. gimnazije divili legendarnom bifeu Ateljea 212:

- Tada je bilo još sijaset takvih karaktera kakav je bio Zoran Radmilović. Oni su živeli na sceni i u čuvenom bifeu Ateljea 212, koji je bio kultno mesto za ceo Beograd. Sećam sa smo moje društvo i ja, kad smo išli u 14. gimnaziju, gledali na taj bife kao na neki zlatni breg.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU