Pogača sa crnim i belim susamom kojoj nećete moći da odolite: Laka i brza za pripremu, idealna i za početnike (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

13. 11. 2022. 000000 08:40

Foto: Youtube/printscreen/Cookist Wow

Bili početnik u kuhinji ili ne, ova pogača će vam uspeti iz prve. Pravi se brzo i lako, a susam joj daje posebnu aromu. Izuzetno je mekana i vazdušasta, a možete je služiti umesto hleba.

Sastojci:

  • 400 ml mlake vode
  • 2 kašike šećera
  • 7 gr suvog kvasca
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 700 gr  brašna
  • 2 kašičice soli
  • crni i beli susam

Pročitajte još: Recept za lešnik GNEZDA: Kolač koji se prvi pojede kada se nađe na SLAVSKOM stolu

Priprema:

  1. U posudi pomešajte mlaku vodu sa šećerom i kvascem, pa dodajte maslinovo ulje, so i brašno.
  2. Testo podelite na dva dela, utisnite u susam posut po tanjiru, pa ostavite da naraste oko 40 minuta.
  3. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU