Posna pita spremljena po baka Jelinom receptu: Hrskava, sočna i neodoljiva (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

19. 11. 2022. 000000 19:00

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje, ponovo nam stiže jedan fantastičan recept za posnu pitu sa povrćem. Dopašće sesvim generacijama - sjajna ideja za doručak, užinu i večeru.


Potrebno je:

  • 3 krompira
  • 1 veća šargarepa
  • 1 praziluk
  • 1 veza mladog luka (po želji)
  • ulje, so, mleveni biber
  • malo suvog začina
  • 500 gr tanjih gotovih kora

Pročitajte još: Umesite domaći hleb brzo i jednostano: Idealan i za početnike

Priprema:

  1. Luk iseći na krugove i propržiti 2-3 minuta. Dodati so i biber. Krompir i šargarepu izrendati, pa propržen luk preliti na krompir i rukama izjednačiti.
  2. Koru premazati uljem, pa staviti drugu preko nje. Uzeti jednom rukom krompir i luk i rasporediti po kori, kao i na ivice. Saviti ivice i uviti.
  3. Ređati u podmazan pleh. Kad na sve kore nanesete fil, premažite ih i isecite na manju parčad. Peći na 200 stepeni oko 40-45 minuta.
  4. Kad porumeni izvaditi, pa još malo iseći makazama  za tu namenu i služiti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU