Puter pogača spremljena po baka Jelinom receptu: Nikada mekša i ukusnija (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

22. 11. 2022. 000000 08:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za puter pogaču kojoj još niko nije odoleo.

Potrebno je:

  • 600-700 gr brašna
  • 2 jaja
  • 30 gr kvasca
  • 300 ml mleka
  • 100 gr maslaca
  • 50 ml ulja
  • so, malo šećera
  • 1 žumance
  • susam

Pročitajte još: ČOKOLADNA TORTA: Sjajna ideja za predstojeće praznike (RECEPT/VIDEO)


Priprema:

  1. U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa kašikom šećera, dodati 2 jaja, ulje, zatim ostatak mleka. Dodati brašno, so, pa zamesiti srednje tvrdo testo. 
  2. Ostaviti u vanglici da malo naraste testo, pa ga razviti.
  3.  Premazati omekšanim maslacem. Urolati.
  4. Seći rolate i ređati u podmazan pleh. Ostavite pogaču da malo naraste, premažite žumancetom i pospite susamom.
  5. Peći na 200 stepeni 45 min. Možete na polovini pečenja smanjiti na 180 stepeni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU