TRADICIONALNI recept za kompot od KRUŠAKA

Kristina Malešević

01. 12. 2022. 000000 07:30

Foto: Instagram/mamita_dane_i_jodze

Iskoristite domaće kruške dok ih još možete naći na pijacama, ili ukoliko ste ih već kupili i svi su izgledi da ih nećete pojesti i koje ne mogu dugo da stoje u svežem stanju. 

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

Kruške operete oljuštite i isečete na kriške. Ređajte ih u tegle. Iskoristite tegle od najmanje 1.5 ili 2 kilograma. Napunite tegle do vrha sa kruškama.

Na svaku teglu dodate 5 kašika šećera. Nalijete do vrha sa hladnom vodom zatvorite tegle sa poklopcem i dobro pritegnete.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

U jednu dublju šerpu po dnu šerpe stavite kuhinjsku krpu, ubacite tegle i nalijte hladnom vodom do vrha da tegle ostanu u vodi. Kada voda proključa kuvati 20 minuta. Skinuti sa šporeta i ostaviti da se tegle ohlade u toj vodi ne vaditi ih. Kada se ohlade povaditi, obrisati i spakovati .

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU