NAJBOLJI RECEPT ZA POSNI SLAVSKI KOLAČ: Ukusan, mekan i uspeva svima (FOTO)

Jelena Blažić

29. 11. 2022. 000000 12:00

Foto: Shutterstock

Došlo je vreme slava, a sa božićnim postom menja se i način pripreme istih. Glavno obeležje svake krsne slave, je slavski kolač, a ovaj recept oduševiće sve domaćice.

Pročitajte još: Rešenje za noćnu moru svih DOMAĆICA: Tri saveta koja će vam pomoći ukoliko ste kupili GORKE ORAHE

Ovaj slavki kolač uspeva svima, a biće mekan i uskusan, tako da verujemo da ćete oduševiti sve ukućane i prisutne goste.

Sastojci:

1 kg oštrog brašna
450 ml kisele vode
1 svež kvasac
100 ml ulja
4 kašičice šećera
2 kašičice soli

Priprema:

Sjedinite sve sastojke dodajući ih lagano dok testo ne postane glatko, a zatim ga ostavite da naraste. Premažite pleh uljem, zatim ga pospite brašnom u tankom sloju (poželjno je da bude okrugli pleh). Naraslo testo premesite na pobrašnjenoj površini pa ga ubacite u pleh. Pogaču ostavite da naraste jedan sat, a zatim je ispecite u zagrejanoj rerni na 200°C.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU