Kada zamiriše kuća na: CIMET ROLNICE, idealno za novogodišnje praznike ( RECEPT)

Magazin Praksa

07. 12. 2022. 000000 20:30

Photo: Shutterstock

Sastojci:

-120ml vode
-2 kašike šećera
-50gr kvasca
-450ml toplog mlekađ
-2 jaja
-1 kašičica soli
-100gr šećera
-50gr putera
-650-750gr brašna

Fil: 

Nekoliko kašika mleka, šećer, cimet

Glazura:

150gr prah šećera, vanila, mleko

Foto: Shutterstock

Pročitajte još: Ukusni DOMAĆI KROASANI: Oduševite ukućane svojim kulinarskim umećem (RECEPT)

Priprema:

U toploj vodi sa 2 kašike šećera staviti kvasac da naraste. Sa ostalim sastojcima, zamesiti testo. Ostaviti da naraste duplo. Testo podeliti na 2 dela, za 2 rolne. Na pobrašnjenoj površini razvući koru, premazati je mlekom, posuti šećerom i cimetom. Zaviti rolnu kao u rolati, i iseći na jednake delove (otprilike 10). Tako uraditi i sa drugim delom testa.
Ređati u pleh, tako da se jedva dodiruju, i ostaviti malo da narastu. Peći na 200C dok ne porumene. Pečene rolne ostaviti da se ohlade jedno 10tak min., pa ih premazati glazurom. Za glazuru pomešati šećer u prahu i vanilu sa malo mleka da se dobije gusta masa.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU