Evo kako da prepoznate koji proizvod je NAJBOLJI ZA VAŠU KOSU

Kristina Malešević

03. 12. 2022. 000000 11:40

Foto: Shutterstock

Prva stvar koju treba da znate pre nego što izaberete proizvod za negu kose je vaš tip kose. Sigurno ste u prodavnicama videli razne linije šampona i balzama različitih brendova. Da se ​​ne biste izgubili među desetinama proizvoda i izabrali pravi, potrebno je da odredite koji su proizvodi dizajnirani posebno za vaše lokne.

Pročitajte još: Otkrivamo 5 načina kako da pijete više vode dnevno

Normalan tip - Kosa sija, ne puca, dobro drži stajling i ostaje čista 2-3 dana. Kovrče su elastične, imaju istu debljinu po celoj dužini.

Suvi tip - Kosa izgleda dosadno, krajevi su rascepljeni, moguć je prekomerni gubitak i poteškoće sa češljanjem. Takve lokne ne sijaju i odvajaju se na krajevima.

Smeo tip - Uopšte ne drže stajling, teško je oblikovati takve lokne i dati im volumen, često vise u ružnim pramenovima. Nakon pranja, glava se čini čistom prvih 2-3 sata, nakon čega se pojavljuje masni sjaj.

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

Mešovitog tipa - Vlasnici ove vrste imaju masne korene i suvu dužinu i vrhove. Skloni su krhkosti i preseku, rastu sporo.

Tri obavezne stvari koje bi trebalo da budu u svakoj torbi za negu kose:

Šampon

Najvažniji deo nege. Glavna funkcija šampona je čišćenje. Pre kupovine, pažljivo pogledajte etiketu. Prirodni sastav ne izaziva alergije i nežno čisti kožu. Jedini nedostatak mu je što može loše da se peni. Hemijske komponente se dobro pene, ali mogu izazvati oštećenja u vidu osipa ili peruti.

Pročitajte još: Frizer savetuje: Ova frizura će vam dati mlađi izgled, a evo koja tehnika farbanja je idealna ukoliko imate sede

Balzam 

To su proizvodi za ispiranje koji se nanose nakon pranja. Koriste se za zatvaranje vaga i zadržavanje vlage u njima. Nakon regeneratora, pramenovi izgledaju sjajno i poslušno.

Neizbrisiva sredstva

To su pene, uljni sprejevi, tečnosti. Pružaju zaštitu od spoljašnjeg okruženja, bore se protiv statičkog elektriciteta i olakšavaju češljanje.

Ulja
Namenjeni su za ishranu i podeljeni su na iste vrste kao i maske. Ulja su posebno relevantna zimi, jer čuvaju vaše kovrdže od vazduha koji je presušio sistem grejanja. Za dodatnu ishranu treba ih naneti 15 minuta pre šamponiranja. Da biste uklonili statiku i učinili kosu elastičnijom i upravljivom - posle. Ne brinite da će frizura izgubiti izgled - ulja su neizbrisiva nega, pa je, prema pravilima, nećete oštetiti.

Maske

Ond isporučuju hranljive materije kosi i neguju je. U zavisnosti od svrhe primene, možete odabrati masku za vlaženje, sjaj, volumen, glatkoću, rast i protiv opadanja. Proizvod sadrži razna ulja, biljne ekstrakte, vitamine i makronutrijente. Koristite ih jednom ili dva puta nedeljno. Nanesite masku na kosu i ostavite da odstoji vreme navedeno na pakovanju. Zatim isperite i uzmite balzam ili balzam. Ne koristite maske prečesto, inače će nakon nekog vremena jednostavno prestati da deluje.

Pročitajte još: Sušite lice PEŠKIROM NAKON UMIVANJA? Evo zbog čega je to loše za kožu

Sprejevi

Razlikuju se po svojstvima i očekivanim rezultatima. Nanesite hranljive sprejeve odmah nakon pranja šamponom po celoj dužini. Da bi se dobio volumen, proizvod se nanosi na čistu, suvu kosu u zoni korena. Za sjaj i glatkoću, sprej se raspoređuje duž cele dužine, izbegavajući korenje.

Termička zaštita

Ovaj alat bi trebalo da bude u vašoj kozmetičkoj torbi ako često koristite fen za kosu ili stilizujete peglom ili peglom za kosu. Termička zaštita pomaže da se kosa ne osuši od visokih temperatura, štiti keratin u njihovom sastavu od izlaganja visokim temperaturama i sprečava lomljivost.

Pročitajte još: Četiri načina da zaštitite kosu dok spavate: Da li je svaki put očešljate?

Serum (tečnost)

Koncentrovana hranljiva materija. Koristite ga samostalno ili ga dodajte u masku za pojačan restorativni efekat.

Piling za kožu glave

Alat uklanja mrtve čestice epidermisa, pomaže u uklanjanju peruti i poboljšava ishranu sijalica. Koristite ga ne više od jednom nedeljno.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU