Salata od šampinjona i piletine: Predjelo i namaz ( RECEPT)

Magazin Praksa

04. 12. 2022. 000000 14:00

Photo: Shutterstock

Potrebno:

1/2 kg šampinjona 

700 gr pilećeg belog mesa

manja kesica susama (200gr), so , biber

6 kašika kisele pavlake 

100 gr majoneza

Priprema:

Pečurke naseckati i izdinstati na malo ulja, dodati malo soli i malo bibera. Kada voda ispari, ohladiti i staviti u 'secka' da se usitne. Skuvati pileće belo meso, i kada se ohladi takođe usitiniti u secku. Susam propržiti na blagoj vatri na tiganju, dok ne dobije svetlo zlatnu boju. Sjediniti sve, i ubaciti pavlaku i majonez, po želji još posoliti.

Salata se može služiti kao pređelo, ili kao namaz na tost hlebu.

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU