Nikoga ne ostavljaju ravnodušnim: Napravite posne ili mrsne pitice po receptu naših baka (RECEPT/VIDEO)

Jelena Blažić

04. 01. 2023. 000000 08:40

Foto: Youtube printscreen/Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje ovoga jutra dolazi nam recept za pitice, koje možete praviti posne ili mrsne.

Pročitajte još: Recept za POSNU PITU sa pivom: Ona je sastavni deo SRPSKE TRPEZE neverovatnog ukusa

Potrebno je:

1 pakovanje tanjih kora
1 struk praziluka
200 gr spanaća
1 lonče pirinča (lonče od 100 gr)
ulje
 ml. biber

Priprema:

Luk i panać iseckati na prupnije pa propržiti da omekne (oko 5-6 minuta). U to ubaciti malo baren pirinač ( 7 minuta).

Izmešati posloliti i pobiberiti. List gotove kore raširiti na sto, pouljiti pa dodati drugu koru. Na nju  stavit dve kašike nadeva p raširiti po celoj  kori.

Uviti i ređati u podmazati  u pleh obložen pek papirom. Iseći rolnice na manje rolnice, premazati uljem i peći na 200 stepeni C 30-40 minuta.

BONUS VIDEO:

 


 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU