Izvor je bakterija i gljivica u kupatilu: Zavese za kadu niko ne pere, iako je to ogromna greška

Jelena Knežević

06. 12. 2022. 000000 07:00

Foto: Shutterstock

Skoro da je nemoguće očistiti ili dezinfikovati svaki predmet, ali za mnoge od njih smatramo da je bespotrebno ribati ih. Jedna od tih stvari je zavesa u kupatilu.

Glomazna je i teško se skida, te skoro ni jedno domaćinstvo nema naviku da je opere. Ali, kako je reč o predmetu koji je često mokar ili vlažan, idealna je podloga za razmnožavanje gljivica i bakterija.

Pročitajte još: Okitite jelku prema FENG ŠUI PRAVILIMA za 2023. godinu: Tri boje treba da DOMINIRAJU, a na jedno mesto nikako ne smete da je stavite

Zavesu u kadi ne morate prati često, odvoljno je da to učinite na svaka tri meseca, osim ako u međuvremenu ne primetite promene na njoj.

Ako primetite da je promenila boju ili da su nakupljenje bakterije i gljivice formirale masu, ubacite je u veš-mašinu i uključite program za nežno pranje. Zajedno sa njom, u bubanj ubacite i peškir kako bi se zavesa manje gužvala. Ako je plastična, perite je u hladnoj vodi, a ukoliko je tkanina u pitanju možete koristiti toplu. Dodajte izbeljivač ako ste primetili oformljenu buđ na njoj.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU