Slana torta sa lisnatim testom i tri fila: Jelo koje će osvojiti sva vaša čula, idealno za slavlja (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

06. 12. 2022. 000000 16:00

Foto: Youtube/printscreen/ Smaczne dania

Slane torte savršene su za praznične trpeze. Dekorativne i ukusne, kao stvorene su za praznike pred nama. Torta od lisnatog testa i tri neodoljiva fila neka se nađe ove godine na vašoj prazničnoj trpezi, a ne sumnjamo da ćete poželeti iznova da je spremate.

Sastojci:

  • 1 kg lisnatog testa
  • 3-4 struka praziluka
  • 4 kuvana jaja
  • 2 kuvane šargarepe
  • 2 čena belog luka
  • 200 gr krem sira
  • 100 gr majoneza
  • 1 konzerva tunjevine

Pročitajte još: Ana Ivanović podelila recept za obrok pun vitamina: Evo šta se nalazi na njenom stolu (VIDEO)

Priprema:

  1. Lisnato testo razvući oklagijom, pa iseći na 5 jednakih delova. U posudi izrendati kuvanu šargarepu, dodati usitnjen beli luk, malo soli i dve kašike majoneza.
  2. U drugoj činiji izrendati kuvana jaja i dodati kašiku majoneza. U trećoj posudi izgnječiti tunjevinu zajedno sa uljem iz konzrerve.
  3. Na pleh ili veću tacnu staviti jednu koru lisnatog testa, pa premazati majonezom i dodati polovinu usitnjene tunjevine.
  4. Zatim dodati drugu koru lisnatog testa, pa fil od šargarepe. Treću koru premazati majonezom, pa rasporediti fil od kuvanih jaja. Četvrtu koru premazati majonezom, pa rasporediti preostalu tunjevinu.
  5. Prekriti tortu petom korom. Celu tortu (sa plehom/tacnom) umotati u providnu foliju, pa preko staviti poslužavnik i jedan malo teži predmet. Tako ostaviti u frižideru da prenoći.
  6. Nakon toga, premazati krem sirom i seckanim prazlukom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU