Vreme je za mnogima omiljeno jelo sa kupusom: Da li ste pravili ŠPANSKI PODVARAK?

Kristina LJubisavljević

22. 12. 2022. 000000 12:30

Photo: Shutterstock

Svaka domaćica koja drži do sebe bar jednom je spremala podvarak, ali ovaj španski recept će vas ostaviti bez daha. U kiseli kupus dodajte tucanu ljutu papriku i suve šljive, a savršena kombinacija sastojaka mu daje slatko-kiselo-ljuti ukus. Kada jednom probate ovo čuveno jelo nećete moći da se zaustavite. 

Sastojci: 

  • 1 kg kupusa ribanca
  • 200 g suvih šljiva
  • 2 crna luka
  • lovor
  • slanina
  • 1-2 kašičice ljute tucane sudžuk paprike
  • 4 krmenadle 
  • vode
  • so
  • ulje

Pročitajte još: Saher torta: Za sve ljubitelje ČOKOLADE, dezert od samo par sastojaka (RECEPT)

Priprema:

Iseckajte crni luk, pa propržite na dosta ulja. Dodajte ribanac koji ste oprali i pospite sudžuk paprikom. Zatim dodajte suve šljive i lovor, sipajte vodu da bude nekih 2 cm iznad kupusa, pa kuvajte dok se tečnost ne smanji. Pred kraj dodajte krupnije secknu slaninu i krmenadle. Pokrijte alu folojim i pecite na 180°C oko sat vremena, a zatim skinite foliju i ostavite meso da se zapeče u rerni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU