Kapućino torta jednostavna za pripremu: Uživajte u savršeno kremastom ukusu (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

13. 01. 2023. 000000 11:40

Foto: Youtube/printscreen/ Przepiski

Za sve one koji vole poslastice sa aromom kafe, ovo je sjajan recept. Kremasta torta od 3 sloja, a savršeno se uklapa i u prazničnu trpezu. I još jedna prednost ovog recepta - nema pečenja. Uspeva svima iz prve, bez obzira na kulinarsko umeće.

Sastojci:

  • 12 kakao keksa
  • 1 providni žele
  • 250 ml tople vode
  • 500 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera u prahu
  • 60 gr čokoladnog kapućina u prahu
  • 1 kašičica želatina
  • 40 ml vrele vode
  • 50 gr crne čokolade

Pročitajte još: Džindžerbred kolačići: Dekorativni i ukusni kolači u novogodišnjem duhu (RECEPT/VIDEO)

Priprema:

  1. Providni žele rastvoriti u 250 ml vrele vode, pa ostaviti da se ohladi. Dodati šećer u prahu u slatku pavlaku, pa mutiti do teksture čvršće pene. Fil podelite na dva dela. U jedan sipajte ohlađen žele, istovremeno muteći na manjoj brzini.
  2. Pleh dimenzija 20x20 obložite pek papirom, pa poređajte kakao kes na dno.
  3. Preko keksa naneti fil sa želeom, pa ostaviti u frižider da se stegne.
  4. Kašičicu želatina rastvorite u 40 ml vrele vode. U drugi deo fila dodati čokoladni kapućino u prahu, pa dodati ohlađen želatin. Pripremljen drugi fil stavite na tortu, pa pospite rendanom crnom čokoladom. Staviti u frižider da se stegne.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU