OBIČAN MALECKI SAN U SOMBORU: Milutinove slike su "lovci na dušu" - 26 ulja na platnu biće praznik za oči ljubiteljima umetnosti

15. 12. 2022. 000000 17:26

Foto: Privatna arhiva

Nakon velike i veoma zapažene izložbe koja je organizovana u galeriji Doma Vojske u Beogradu, u junu mesecu 2022. godine, Milutin Obradović predstaviće svoja dela u Somboru u galeriji Kulturnog centra “Laza Kostić“.

Obradović će se u Somboru predstaviti sa 26 slika izrađenih u tehnici uljanih bolja na platnu, a izložba nosi naziv OBIČAN MALECKI SAN .

Svi izložbeni eksponati koji će pronaći svoje mesto na ovoj izložbi nastali su u periodu od  2019.- 2022. godine.

Izložba će biti otvorena do 20.01.2023 godine.

Na samoj svečanosti otvaranja koje će se dogoditi 21.12.2022 godine u 19 časova uvodnu reč imaće Slađana Dragićević Tošić urednica programa u Kulturnom centru “Laza Kostic“ Sombor, dok će izložbu proglasiti otvorenom direktorica Kulturnog centra “Laza Kostić“ Vesna Šašić.

Foto: Privatna arhiva

Milutinove slike su „lovci na dušu“ jer uspevaju da osvoje emociju svakog posmatrača tj imaju spoznaju božanskog bljeska u sebi.

Milutinova dela gaje osećajnost siromaštva i taštine, neke duhovne tišine i simboličkog razumevanja tačne podeljenosti čoveka i stvaraoca, dok sa druge strane svedoče o raskošu i lepoti pogleda koji sam za sebe postaje život.

Najačešći motivi na Milutinovim slikama su konji koji kroz jaku paletu jarkih boja i tehničko majstorstvo koje poseduje ovaj umetnik, vrlo direktno i lično komuniciraju sa posmatračem, zaključuje istoričarka umetnosti Aleksandra Popović.