Posna pita sa aljmom: Dočekajte goste sjajnim predjelom (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

19. 12. 2022. 000000 08:12

Foto: privatna arhiva

Potrebno je:

  • 2 veze aljme 
  • ulje
  • suvi začin so
  • tanke kore
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 150 ml kisele vode

Priprema:

Luk iseći, pa ga propržiti na ulju, dodati malo zaćina i soli, da malo omekne i ispari tečnost. Prvu koru premazati uljem i poprskati vodom. Dodati drugu koru, pa nju staviti dve kašike pržene aljme i rasporediti po celoj strani. 

Pročitajte još: POSNA PREĐELA: Pripremaju se veoma lako, a ukus im je neverovatan

Saviti stranice i uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh. Poprskati kiselom vodom i premazati uljem.

Peći na 200 stepeni C.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU