DOMAĆICA BOŽIĆNE SLUŽBE: Kejt Midlton, blistala je tokom svečane ceremonije, a primetno je da ONI NISU BILI PRISUTNI (VIDEO)

Magazin Praksa

25. 12. 2022. 000000 14:00

Foto: profimedia/ Instagram printskrin theroyalfamily

Na čelu sa princezom od Velsa, kao domaćicom događaja, upriličena je tradicionalna služba u Vestminsterskoj kapeli, uoči Božića. Ove godine, služba je posvećena u čast kraljice Elizabete II.
Ceo događaj prenošen je uživo, a muzičar Aleksis Frenč svirao je na velikom klaviru, na čijoj se površini oslikavala projekcija fotografija pokojne kraljice, tokom  različitih perioda života i 70-godišnje vladavine.

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Pročitajte još: Kralj Čarls dodelio novu titulu Kejt Midlton: Nekada je pripadala princu Vilijamu

Tokom svečanosti, koja je bila obojena Novogodišnjim ruhom, uz ukrase, sveće i jelku, bio je prisutan kralj Čarls kao i njegova supruga Kamila, princ Vilijam, i njihova deca princ Džordž i princeza Šarlota. Takođe, službi su prisustvovali svi viši članovi kraljevske porodice. Bilo je primetno odsustvo princa Harija i Megan Markl, koji praznike provode u svom domu u Kaliforniji. Ono što je privuklo veliku pažnju, je način na koji se Kjet pozdravila sa kraljem i kraljicom, poljubivši ih srdačno u obraz, što je atipično protokolu. Izgleda, da se stvari ipak menjaju nakon dokumentarca ' Hari i Megan', u kome je porodica kritikovana kao kruta i hladna. 

 
 
 
 

View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Prince and Princess of Wales (@princeandprincessofwales)

Pročitajte još: OD KEJT MIDLTON - DžEM NA POKLON: Tradicija, koju buduća kraljica želi da prenese i na svoju decu

Govoreći na početku programa, Kejt je rekla:
- Ovaj Božić će biti prvi bez preminuleg visočanstva, kaljice Elizabete. NJenom visočanstvu, Božić je bio blizak srcu, kao vreme koje nas spaja, rekla je ona.
Dodala je još, da je služba način da nastave kraljičinu tradiciju zahvalnosti, onima koji idu korak dalje da podrže druge.
- Ovogodišnja služba posvećena je njoj i svima koji nažalost, više nisu sa nama, zaključila je Kejt.

 

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU