Savršena BOŽIĆNA POSLASTICA: Napravite princes krofne po TRADICIONALNOM RECEPTU (VIDEO)

Kristina Malešević

05. 01. 2023. 000000 17:00

Foto: Shutterstock

Sočne i pune fila. Princes krofne su omiljena poslastica svih gerenracija, a mi vam donosimo tradicionalni recept, onako kako su ih naše bake pripremale...

Sastojci za fil:

  • 400 mililitara mleka
  • 100 grama šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 3 žumanca+1 jaje
  • pola kesice pudinga od vanile
  • 50 grama gustina
  • 70 grama putera
  • 100 mililitara slatke pavlake

Sastojci za krofnice:

  • 125 mililitara vode
  • 60 mililitara ulja
  • Prstohvat soli
  • 2 kašičice šećera
  • 75 grama brašna
  • 3 jaja

Priprema:

 
 
 
 

Prikaži ovu objavu u aplikaciji Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objava koju deli BAJMS (@recepti_bajms)

Prvo je neophodno pripremiti fil kako bi se ohladio. Staviti 300 mililitara mleka, šećer i vanilin šećer da provri, a sa strane pomešati mikserom jaja, gustin, 100 mililitara mleka i dodati u provrelo mleko uz mešanje mikserom. Zatim dodati i puding pa sve mešati mikserom na isključenoj ringli dok se ne zgusne.

Sipati u drugu činiju, prekriti folijom i ostaviti da se skroz ohladi. Kada se ohladi dodati umućenu slatku pavlaku i umućen puter, te sve lepo sjediniti.

Za testo prvo sipati u šerpicu da provri voda, ulje, so i šećer, a zatim skloniti sa ringle i dodati brašno. Kada to sjedinite dodajte jedno po jedno jaje uz mućenje mikserom dok se sve lepo ne poveže. Sipati u dresir kesu pa sipati krofnice u pleh obložen pek papirom. Vlažnom kašičicom zaobliti vrhove kako ne bi izgoreli. Peći u već zagrejanoj rerni na 200 stepeni 30 minuta bez otvaranja rerne. Kada se ispeku ostaviti da se malo prohlade pa ih iseći nožićem i puniti filom.

Posuti šećerom u prahu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU