Aromatična pastrmka spremljena po baka Jelinom receptu: Sočna i neodoljiva - Recept koji ćete obožavati (RECEPT/VIDEO)

Jelena Knežević

06. 01. 2023. 000000 09:40

Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje stiže nam recept za pastrmku iz rerne kojoj nećete moći da odolite.


Potrebno je za dve osobe:

  • 2 pastrmke
  • pola limuna
  • peršunov list
  • majčina dušica
  • nana
  • ruzmarin
  • 3-4 čena belog luka
  • začin, so
  • beli biber
  • belo vino  50 ml.
  • ulje

Pročitajte još: Pripremite ČESNICU po tradicionalnoj recepturi: Najukusnija pogača koja će obradovati celu porodicu

Priprema:

  1. Sve začine isitniti nožem i  makazama...Pastrmku očistiti pa je začinom i solju posuti. Dodati začine i staviti malo i u unutar nje, premazati je sokom od limuna, pobiberiti.
  2. Preliti belim vinom i pouljiti. Riba se može nožem popreko malo porezati da ne bi pukla.. Može se dodati i neki krompir po želji. Staviti da se peče na 200-250 stereni oko 40 min. Idealan prilog je krompir salata.


Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU