Egzotični zalogaji: Napravite zdravu zamenu za MAJONEZ od avokada (RECEPT)

Kristina Malešević

20. 01. 2023. 000000 21:00

Foto: Shutterstock

Postoji dosta alternativa majonezu, uključujući i salate. Sos od avokada se može koristiti za ona jela koja nisu podvrgnuta toplotnoj obradi nakon kuvanja. Ovaj sos se često naziva "pp-majonez". Obično je uključen u meni onih koji se pridržavaju pravilne ili dijetetske ishrane.

Pročitajte još: Za skidanje viška kilograma i izbacivanje toksina: Smuti koji će vam dati energiju za ceo dan (RECEPT/VIDEO)

Sastojci:

  • 1 avokado
  • pola limuna
  • 2 supene kašike maslinovog ulja
  • beli luk, senf i so po ukusu

Važno je uzeti zreo avokado, pulpa voća treba da bude mekana. U klasičnom receptu za jedan avokado koristi se pola malog limuna, od ove količine se iscedi sok, ali je pri prvom kuvanju bolje dodavati malo po malo da se prilagodi stepen kiselosti sosa koji vam je potreban.

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

Priprema:

Operite avokado, uklonite kožicu i košticu. Pulpu avokada isecite na male kockice i sameljite u blenderu. U avokado dodajte ulje, limunov sok i začine. Sve ponovo sameljite blenderom. Sos je spreman.

Može se začiniti salatama od povrća ili koristiti kao zdrava zamena za majonez u sendvičima i drugim jelima. Ukus ovog sosa se, naravno, razlikuje od klasičnog majoneza. Sličnost između njih je u sadržaju masti i sočnosti.

Ovaj "pp-majonez" je odličan način da ne samo diverzifikujete svoju ishranu, već i da dobijete mnogo koristi kada jedete.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU